Vakanties in 2021

Het was geen fantastisch jaar voor vakanties. Door de wereldwijde pandemie zaten we eerst in Maart in een volledige lockdown en alhoewel er in de zomer iets meer vrijheden hadden zat reizen er nog niet echt in. Daarna kwam de tweede golf en nu is reizen helemaal onmogelijk. Veel Nederlanders staan dan ook te popelen om weer op vakantie te kunnen. In 2021 zullen de mogelijkheden gedurende het jaar waarschijnlijk weer toenemen. Maar dit zal wel geleidelijk gebeuren. In dit artikel bespreken we de vakantiemogelijkheden in 2021.

Een weekend weg

De eerste maanden van 2021 zijn er waarschijnlijk nog weinig opties vakanties in het buitenland. Alhoewel de lockdown eindigt in Januari, is er een negatief reisadvies tot in ieder geval midden Maart. Alhoewel een vakantie naar het buitenland dus hoogstwaarschijnlijk geen optie is, is er misschien wel nog een mogelijkheid om binnenland een lang weekend weg te gaan. Vakanties in het eigen land zijn steeds populairder en we hebben allemaal steden waar we nog nooit geweest zijn. Een weekend een hotel Zwolle centrum bijvoorbeeld is hartstikke leuk. Een weekend bijkomen in een luxe hotel is een goed begin van het komende jaar.

Zomervakantie in Europa

Alhoewel het negatief reisadvies van kracht is tot het midden van Maart, zullen er de maanden daarna waarschijnlijk snel weer meer opties komen om te reizen. De vaccinaties gaan namelijk snel van start en dit betekent dat er hopelijk snel verbeteringen komen in de maatregelen. Zeker binnen Europa zal het dan makkelijker worden om te reizen. Daarom raden wij om voor de zomervakantie een fantastische vakantie in Europa te boeken. Denk bijvoorbeeld aan de Alpen. Hier kun je van de fantastische natuur genieten en is het gemakkelijk om afstand te houden als het nog nodig is. Je kunt in de bergen gaan wandelen en natuurlijk hebben Oostenrijk en Zwitserland ook hele mooie meren om in te zwemmen.

Een tropische reis volgende kerst

Alhoewel we hopelijk de komende kerst allemaal weer op skivakantie kunnen, kijken veel mensen er ook naar uit om weer een verre reis te maken. Als aan het eind van 2021 de pandemie echt voorbij is dan kunnen we hopelijk weer gewoon wereldwijd reizen. Een verre tropische reis maken is dan ook een fantastische optie om aan het einde van 2021 in te plannen. Dat is een goed moment om deze pandemie eindelijk gedag te zwaaien en die droomvakantie te doen die je altijd al wilde hebben.