Een ernstig ongeval op de A12

Dit jaar was geen groot succes. Er is iets gebeurt, waardoor mijn leven compleet veranderde. Ik zit momenteel in een rolstoel. Ik kom mijn trap niet meer op in huis. Ik kan nooit meer autorijden, dat is te gevaarlijk. Allemaal veroorzaakt door een persoon die het nodig vond om met lachgas op te gaan autorijden. Dit is mijn verhaal.

Het was zondagmiddag

Een prachtige zonnige dag. Ik zou vandaag naar mijn oma gaan in Den Haag. Ik woon zelf in Zoetermeer. Een klein stukje autorijden dus. Ik ga elke week op bezoek bij mijn oma. Dat vindt zij erg gezellig. Nooit dacht ik na over wat er eventueel zou kunnen gebeuren op de snelweg. Van een scenario ga je niet uit. Vandaag was ik op het verkeerde moment, op de verkeerde plek. Ik reed de A12 op en voegde in. Ik zag in mijn achteruitkijkspiegel een Mercedes aan komen rijden. Ik had de indruk dat deze niet 100 km/h ging, maar echt veel harder. Plotseling verdwijnt de auto achter een andere auto en kijk ik weer vooruit op de weg. Een klein moment later, zat de grijze Mercedes ineens heel dichtbij. Ik schrok ervan hoe dicht achterop hij zat. Ik hield mij netjes aan de snelheid. Dan ineens geeft hij gas bij en sneed hij mij af. Ik moest uitwijken waardoor ik met 100 km/h tegen de vangrail aankwam. Mijn auto was total loss. Mijn benen zaten klem onder het dashboard. Ik kon niet bewegen. Gelukkig kwam al snel de hulpdienst langs. Zij vertelde mij dat de achtervolging was ingezet op de grijze auto. Na een nachtje in het ziekenhuis te zijn gebleven, kreeg ik het slechte nieuws dat ik nooit meer zou lopen. Mijn wereld stortte in.

Een zaak van maken

Na het ongeluk werd het verhaal natuurlijk vervolgd. Uiteindelijk bleek de man achter het stuur van de grijze Mercedes onder invloed te zijn geweest van lachgas. Ik heb veel letselschade opgelopen, waardoor ik meteen naar letselschade advocaat Den Haag ben gegaan. Zij hebben mij geholpen met het verhalen van de schade bij de aansprakelijke partij. Ik wist niet dat ik een schadevergoeding zou krijgen, maar dat hielp niet mee met het feit dat ik nooit meer zou kunnen lopen. Uiteindelijk is de man achter het stuur die mij heeft aangereden verhoord en opgepakt. Dat geeft mij een veilig gevoel. Ik hoop dat in het volgende jaar er minder ongelukken zullen zijn op de snelweg en dat het verbod van lachgas snel ingaat.