Herinneringen van het verleden en voor de toekomst

Onze herinneringen zijn wellicht ons meest dierbare bezit. Ze zijn onvervangbaar maar tegelijkertijd ook verraderlijk. Ik ben vast niet de enige die achterover kan gaan zitten op de bank om vervolgens weg te dromen bij mijn eigen beelden van vroeger. Heerlijk vind ik dat. Soms kan je gewoon verdwalen in je eigen gedachten. Maar nog leuker is het om dit samen met je vrienden of familie te doen.

Meer dan duizend woorden

Dat maakt een foto zo waardevol. We maken iedere dag wel wat mee en soms raken we herinneringen kwijt of worden ze vaag in ons hoofd. Gelukkig is een foto blijvend. Ze vertellen verhalen en nemen ons mee terug in de tijd. En doordat het een fysiek object is, kan je er samen met anderen naar kijken. Zo ben je voor je het weet weer bij die plek van vroeger, een mooie herinnering die even terugkomt.

Een persoonlijke touch

Foto’s zijn natuurlijk heel persoonlijk. Sterker nog, je kan één fot maken van twee mensen en die mensen kunnen daar beiden op een heel andere manier aan terugdenken. Maar vaak komt het algemene gevoel wel overeen.

Zo’n gevoel komt bijvoorbeeld van de tijd samen in een pretpark. Je kent ze vast wel, de sleutelhangers met foto’s die van een attractie zijn gemaakt. Daar zit je dan zelf, gillend met je beste vriendin en nu heb je een sleutelhanger met een tekening van de attractie en/of het park eromheen.

De perfecte marketing manier

Wist je dat dat eigenlijk een manier van reclame maken is? Nee, nou niet getreurd. Heel veel mensen weten het namelijk niet. En dat is ook precies de bedoeling. Het kan zijn dat dit nu een beetje als verraad voelt. Maar het is juist gericht op het bieden van een persoonlijke ervaring en het geven van een herinnering. De link met het bedrijf is meer de toevoeging dan andersom.

De toekomst

Zo maakt men eigenlijk meteen herinneringen voor de toekomst. Neem bijvoorbeeld die sleutelhanger die ik zojuist noemde. Doordat je die iedere dag gebruikt, denk je regelmatig terug aan dat mooie moment. Dan zul je dus ook sneller de keuze maken om terug te gaan naar diezelfde plek om nog meer mooie herinneringen te maken. Zo kan het juist een heel mooi hulpmiddel zijn.

Wil je dit voor je eigen bedrijf gebruiken? Dan kan dit heel makkelijk door middel van de services van het bedrijf Photoflyer. Door middel van een branded instax camera voeg je simpel jouw eigen bedrijfsmerk eraan toe. Kijk op Photoflyer.nl voor meer informatie.