Het diner van je leven

Wil jij een avondje met vrienden of familie op de perfecte, speciale manier organiseren? Probeer dan het diner van je leven! Hierbij kan je op een vrij simpele manier de avond organiseren waarover over een paar jaar nog steeds gepraat zal worden. Hiervoor moeten een paar factoren perfect met elkaar kloppen: de aankleding, de dresscode en het eten en drinken dat geserveerd wordt. Hierin zijn per onderdeel erg veel opties, maar hoe zorg je ervoor dat deze onderdelen met jouw keuzes perfect bij elkaar zullen aansluiten?

 

De aankleding

De aankleding van een avondje dineren, wordt vaak onderschat. Men ziet niet het nut ervan in om decoratie voor één avond neer te zetten. Toch kan dit de perfecte sfeer creëren voor jouw georganiseerde avondje. Een paar mooie kaarsen en wat simpele decoratie als een plantje of wat bloemen, kan al heel veel doen om wat meer sfeer toe te voegen aan de avond. Daarnaast is de keuze van het servies en de glazen al een groot onderdeel van de aankleding van het etentje. Regel het zo dat dit qua kleur en uiterlijk allemaal bij elkaar past. Op deze manier zorg je ervoor dat het oog in ieder geval krijgt wat ie wil. 

 

Kleding moet perfect passen

Ook de kleding moet kloppen met het etentje. Zorg ervoor dat je duidelijk een dresscode communiceert met iedereen die komt. Je kan kiezen voor verschillende thema’s. Een van de bekendste thema’s is misschien wel de ‘white tie’. Zowel als vrouw en als man is dit een leuk thema om in te kleden. De dames kunnen een mooie jurk aantrekken en de heren kunnen een prachtig kostuum aandoen. De klassieke kostuums van ‘white tie’ zijn de bekende rokkostuums. Dit zijn mooie pakken en er zijn mooie jurken die hier goed bij kunnen aansluiten. Op deze manier zal de kleding voor jouw diner perfect passen bij de sfeer die je wil uitstralen gedurende de avond. 

 

Eten en drinken op de juiste manier

Het belangrijkste voor het diner van je leven is natuurlijk het soort eten dat je serveert. Hierin kan je bij het diner van je leven natuurlijk alleen maar kiezen voor een klassiek driegangen diner. Een lekker voorgerecht zoals carpaccio, een goed hoofdgerecht met vis en een salade en als toetje een lekkere cake of ijstaart. Als drinken werkt wijn altijd goed, maar als je een keer echt iets speciaals wil doen kan je proberen eens cocktails te maken. Dit is een leuke opkomende manier van de drankjes waarin je ook veel kan variëren.