Je tuin opknappen, hoe?

Veel mensen vinden het hebben van een tuin een luxe. Niet iedereen heeft het en de mensen die het wel hebben zijn er dan ook vaak erg blij zijn. Groot of klein, de mogelijkheid om even lekker buiten te kunnen zitten in alle privacy van de wereld is ontzettend prettig. De meeste huizen die geen achtertuin hebben, hebben een voortuin bij de voordeur waar je uiteraard ook kunt zitten. Maar als je een achtertuin hebt, hoe deel je dit in en hoe zorg je ervoor dat je tuin sfeervol is? Wij geven je graag wat tips.

Planten

Allereerst ga je natuurlijk kijken naar planten en bloemen, want wat is een tuin nou zonder groen? En daarbij, hoe leuk is het om zelf te kunnen kiezen wat voor soort groen je allemaal in je tuin wilt planten? Zorg ervoor dat je op je vrije dag langs de Intratuin en de bosrand gaat en maak er een lekker dagje van. Zo kan je op je gemak kiezen wat je mooi vindt en een beter idee krijgen waar je wat gaat planten. Je kunt uiteraard hulp inschakelen van een expert of een vriendin die er veel verstand van heeft. Uiteindelijk kan een tuinman je helpen met het planten en ervoor zorgen dat je planten en bloemen zo goed mogelijk verzorgd worden.

Meubels

Als je goed hebt nagedacht over de planten en de bloemen is het tijd om te kijken naar meubels. Een tuin heeft natuurlijk vaak ook een aantal meubels, zoals een tafel en wat stoelen waar je in de zomer lekker kunt gaan barbecueën. Ook een tuinset kopen is een goede tip waar je in de zomer ultiem van kunt genieten. Zorg voor de juiste kussens en een lekker kleedje en geniet op de warme en de minder warme dagen op je mooie tuinset. Wat wel zo is met meubels, en dus ook tuinmeubels, is dat het vaak een investering is. Het is niet ontzettend goedkoop maar wel tijdloos. 

Sfeer

Wat voor veel mensen erg belangrijk is, is dat de tuin sfeervol is. Zeker als je je vrije dagen in de zomer in de tuin doorbrengt, is het wel fijn dat er een gezellige sfeer hangt. Dit kan je op verschillende manieren creëren. Denk aan kleine accessoires zoals kaarsjes, een tuinkleed of schilderijen aan de muur in de serre. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak hierin en dat is ook juist zo leuk! Zorg ervoor dat jouw tuin onderscheidend is.